logo

Aparitii media

2,2 MILIARDE DE PUNCTE, ACORDATE PÂNĂ ACUM CELOR PĂGUBIŢI DE REGIMUL COMUNIST
Sursa: Bursa,ro, data 06.02.2017

Foştii proprietari deposedaţi abuziv de regimul comunist, care au primit titluri de despăgubire în puncte, în baza unei legi din 2013, pot, începând de la 1 ianuarie, să ceară plata în numerar a despăgubirilor, în cuantum de 20% pe an.

Citeste mai mult
Scopul nostru este de a aduce transparentizare și profesionalizare în piața punctelor de despăgubire
Sursa: LegalMagazin.ro, data 2.02.2017

Legea nr. 165/2013 a introdus o nouă modalitate de acordare a măsurilor compensatorii persoanelor îndreptăţite, sub forma echivalării valorii imobilului preluat abuziv, cu un număr de puncte de despăgubire, convertibile în final în bani. Alpha Quest este primul cumpărător instituțional și cel mai important deținător de puncte emise de ANRP (circa 10% din total) cu experiență în realizarea a peste 300 de tranzacții. Ce experiențe similare ați avut în statele din Europa Centrală și de Est?

Citeste mai mult
Piata punctelor ANRP poate ajunge la 1 miliard de euro.
Sursa: Wall-Street.ro, data 01.02.2017

Peste 2 miliarde de puncte ANRP s-au emis pana in prezent pentru despagubirea fostilor proprietari din timpul regimului comunist, valoarea nominala a acestora ajungand la 450-500 miioane euro, estimeaza reprezentantii Alpha Quest, in prezent singurul investitor institutional care achizitioneaza aceste puncte.

Citeste mai mult
Totul despre punctele ANRP: Ce sunt si cum pot fi valorificate de fostii proprietari din regimul comunist
Sursa: Wall-Street.ro, data 26.01.2017

Punctele ANRP au inceput sa fie distribuite in anul 2013, acesta fiind raspunsul statului roman la problema fostilor proprietari din regimul comunist care inca nu au fost despagubiti la mai bine de 26 de ani de la Revolutie. Ce sunt acestea si in ce masura detinatorii le pot valorifica in prezent?

Citeste mai mult
Afacerea anului 2017: tranzacţiile cu puncte de despăgubire ANRP. Investitori specializaţi pregătesc deja banii
Sursa: ECONOMICA.net, data 13.12.2016

Foştii proprietari ai imobilelor confiscate care nu au primit încă nimic de la stat vor beneficia în sfârşit de o lege prin care, teoretic, vor putea fi despăgubiţi, prin puncte. Sistemul, destul de complicat, le va aduce banii însă în cinci-zece ani, şi a apărut deja tranzacţionarea paralelă a acestor puncte, dar la discounturi (pierderi) semnificative

Citeste mai mult
Punctele emise de ANRP se vând cu 25 – 40 de bani
Sursa: CurierulNational.ro, data 22.06.2016

Pe internet există deja site-uri care prezintă echipe cu peste 20 de ani de activitate pe piaţa de capital şi cu „o bogată experienţă în domeniul restituirii proprietăţilor”, care se oferă să încheie vânzarea punctelor

Citeste mai mult
Termene-limită pentru finalizarea procesului de restituire, amânate cu un an
Sursa: StiriPeSurse.ro, data 30.12.2015

Guvernul a decis astăzi, printr-o Ordonanță de Urgență, prorogarea cu un an a unor termene prevăzute de Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.

Citeste mai mult
BUSINESS CLUB | Piaţa gri a despăgubirilor
Sursa: Digi24.ro, data 03.07.2015

Pe internet au răsărit în ultimii doi ani site-uri special create pentru cumpărarea de puncte ANRP, primite de familiile care au fost expropriate de comunişti. Punctele sunt o formă de despăgubire în natură, pentru că vor putea fi folosite la achiziţia proprietăţilor pe care statul le scoate la anul la licitaţie.

Citeste mai mult

The information on this website is not intended to attract investors into the fund. Any requests by readers of the website to subscribe in the fund will be refused.

Copyright © 2023 - Alpha Quest Opportunity Fund